Yüze, kendine has bir karakter katan ve doğuştan gelen kas anomalileri ile ortaya çıkan gamzeler, yüzün yanı sıra belde de görülebilen, ilerleyen yaşlarda kaybolabilen yapılardır. Modern estetik uygulamalar arasında, gamzesi olmayan kişilerin istenen bölgeye gamze yaptırmasını sağlayan cerrahi teknikler yer almaktadır.
Gamze estetiği kimler için uygun?
Elmacık kemikleri, insan yüzünde en karakteristik yapılardan biridir. Gamze estetiği, elmacık kemiklerini belirginleştiren bir uygulamadır. Her yaştan kişi için uygun olan gamze estetiği uygulaması, hem erkekler hem de kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Yüz imajına odaklı bir estetik operasyon olmasından ötürü, meslek yaşamında göz önünde olan kişiler tarafından gamze estetiği, sık tercih edilmektedir.

Gamze estetiği nasıl yapılır?
Basit ve kısa estetik operasyonlar içinde yer alan gamze estetiği, ortalama olarak 30 dakika süren bir operasyondur. Gamzenin hangi bölgeye yapılacağının belirlenmesinin ardından, lokal anestezi uygulanarak ağız içinden uygulama yapılmaktadır. Mimik kasları olarak bilinen yapılar, gamze istenen bölgeye dikildikten sonra, operasyon tamamlanmaktadır.
Gamze estetiği uygulamasından sonra, yanaklarda hafif bir şişlik söz konusu olabilir ancak bir hafta içinde bu şişlikler geçecektir. Uygulama esnasında yapılan dikişler ise, kendiliğinden eriyen dikişlerdir.
Gamze estetiği ile ilgili bilinmesi gerekenler
Gamze estetiği, 18 yaşından büyük erkek ve kadınlar tarafından yaptırılabilen, basit bir estetik uygulamadır.
Anestezi altında yapılan gamze estetiği, ağrısız bir uygulamadır.
Operasyonun ardından, gamazeler hem normal zamanlarda hem de gülerken belli olmaktadır. Ameliyattan yaklaşık 2 hafta sonra ise sadece gülerken yüz gamzeleri ortaya çıkar.
Gamze estetiğinden memnun kalınmaması durumunda, gamze olan bölge küçük çaplı bir operasyonla eski haline döndürülebilmektedir.
Gamze Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
Gamze estetiği sonrası iyileşme sürecini rahat atlatabilmek için dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Gamze estetiği yapılan alanda morarma ve şişlik oluşabilir. Bunun için ekstra bir uygulama yapmaya gerek yoktur. Bu durum 2-3 günde, kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Ağız temizliği bu süreçte son derece önemlidir. Fakat sert fırçalarla diş fırçalamak yerine gargara ile temizlik yapılması öneriliyor.
Uygulama anında oldukça belirgin bir halde görünen gamze yaklaşık 3 hafta sonra doğal görünümüne kavuşur. Bu süreçte pansuman yapmaya gerek yoktur. Ayrıca beslenme mümkün olduğu kadar yumuşak gıdalardan oluşmalıdır. Ameliyat bölgesinin birkaç gün sıcak sıvı ile teması engellenmelidir. Tüm bunların yanı sıra ağır egzersiz ve sporlardan da kaçınılmalıdır.