Gözlerin iki yanında yer alan şakaklar, ilerleyen yaşlarla birlikte hacim kaybeden ve doku değişimine uğrayan yapılardır. İçi boş şakaklar, yüzde istenmeyen bir estetik görüntünün ortaya çıkmasına neden olabilir. Kıvrım ya da kırışıklıklara yol açan şakaklarda hacim kaybı, cerrahi müdahaleye gerek kalmadan dolgu teknigi ile istenen formuna kavuşturulabilir. Yağ enjeksiyonunun yanı sıra, hyaluronik asit gibi, vücutta üretilen doğal dolgu malzemeleri ile desteklenen şakaklar, istediğiniz estetik görüntüye kavuşabilir.

Şakak dolgusu kimler için uygundur?
Şakak çökmesi, genellikle orta yaşlarda kişilerde ortaya çıkan bir durumdur. İlerleyen yaşlarla birlikte, şakaklarda yer alan doku ve kemiklerdeki erime, beraberinde kas ve bağ dokusu üzerindeki değişimleri getirir. Şakaklardaki dokularda yer alan değişim de, kıvrımların ve kırışıklıkların, hacim kaybının ortaya çıkmasına sebep olur.
Her ne kadar çevresel faktörler, spor, beslenme gibi faktörler şakaklardaki değişim üzerinde etkili olsa da, 40’lı yaşlardan itibaren şakaklardaki hacim kaybı belirgin bir hal almaya başlamaktadır. Şakaklarında hacim kaybından rahatsız olan herkes, dolgu işlemini yaptırabilir.
Şakak dolgusu nasıl yapılır?
Şakaklara eski hacimli yapısını kazandırmak adına uygulanan dolgu enjeksiyonları, ince uçlu özel iğneler ile uygulama öncesinde belirlenmiş noktalara yapılmaktadır. Şakaklara, genç ve diri bir görünüm kazandıran enjeksiyon maddeleri, ciltte nemi artıran ve dokuların yenilenmesini teşvik eden özel yapılar içerir. Öncesinde anestezik krem sürülen şakak dolgusu işleminde, bölgenin uyuşması sağlanır. Dolgu maddesi, ilgili noktalara enjekte edildikten sonra, madde yüzeye yayılır. Şakak dolgusu işlemi, ortalama 20 dakika ile 30 dakika arasında sürmektedir. Şakak dolgusunda, gereken estetik uygulamaya göre farklı dolgu maddeleri kullanılır. İnce dolgular, ağırlıklı olarak ince çizgi ve kırışıklıklar için uygulanırken, kalın dolgularsa yüzdeki çukurlar için tercih edilir. Şakak dolgusunda kullanılabilen dolgu maddeleri şu şekildedir:
- Kalsiyum hidroksiapatit
- Polikaprolakton
- Poliaktit asit
- Hyaluronik asit

Şakak dolgusu ile ilgili bilinmesi gerekenler
- Şakak dolgusu, kısa süren ve ağrısız bir estetik operasyondur.
- Operasyonun ardından şakaklarda istenen formun ortaya çıkması, 3-4 güne kadar çıkabilir.
- Şakak dolgusunun kalıcılık süresi, kullanılan dolgu maddesinin yanı sıra yüz yapısına ve yaşa bağlı olarak değişebilir. Bu süre ortalama olarak 9 ay ile 15 ay arasında değişir.
- İnce bir doku olmasından ötürü, dikkatle yapılan bir dolgu uygulaması olan şakak dolgusunda, işlem esnasında geçici şişlik, morluk ya da kızarıklıklar görülebilir. Görülebilen bu lokal semptomlar, kısa süre içinde kaybolur. Birkaç gün sürebildiği durumlarda, ağrı kesici krem ya da soğuk kompres uygulanabilir.
- Uygulamadan bir hafta öncesine kadar, kan sulandırıcı ilaçlar, ağrı kesiciler, yeşil çay, ekinezya ya da sarımsak gibi bitkiler kullanılmamalıdır. Bu gıdalar morluk riskini artırır.
- Uygulama sonrasında, yaklaşık 4-5 saat süre ile ağır sporlardan kaçınılmalıdır.
Şakak Çökmesi Neden Olur?
İnsan vücudu; yaşın ilerlemesi, uzun zamanlı stres duygu halinin yaşanması ve yanlış bakımlar sonucunda hücre içinin su kaybı yaşamasına maruz kaldığı yapıya sahiptir. Bu nedenlerden dolayı da şakak çökmesi yaşanması olağandır. Şakak çökmesi yaşandıktan sonraysa, cilt içi hücrelerin sıvı bakımından yeterli hale getirilmesiyle çökme görüntüsü ortadan kaldırılabilir.
Bunun için, belirli dozlar içeren ve gram miktarlarındaki özel serumların şakak kısmına enjekte edilmesi gerekir. Dolgu olarak bilinen enjekte işleminden sonra; şakaklardaki çökmelerin gözle görülür boyutta ortadan kaldırıldığı, genç duruşlu ve istenen düzeyde şakak görünümü sağlanır. Şakak çökmesi sorununda hizmetlerimizi araştırabilir ve sayfamız üzerinden edindiğiniz bilgilerden sonra hizmetimizi uygulatabilirsiniz.