Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Burun Estetiği Ankara

Rinoplasti yani burun estetiği, hem ülkemizde hem de dünya genelinde en çok tercih edilen estetik operasyonların başında geliyor. Günümüzde gelişen tıp teknolojisinin de yardımı ile burun estetiği operasyonları çok daha konforlu bir süreç eşliğinde tamamlanıyor. Yeni tekniklerin de gelişmesi ile birlikte hastaların iyileşme süreçlerinin de daha kısa ve konforlu olduğunu belirtmek mümkün. Bu durum, gün geçtikçe daha fazla sayıda kişinin burun estetiği ameliyatlarından faydalanmasını beraberinde getiriyor.

Burun estetiği operasyonları sadece estetik kaygılarla gerçekleştirilen ameliyatlar değildir. Burundaki yapısal problemler solunum sorunları yaşanmasına da neden olabiliyor. Bu yapısal problemleri gidermek ve beraberinde burun bölgesine daha düzgün, yüz ile daha uyumlu bir görünüm kazandırmak da rinoplasti ile mümkün!

Operasyon planlaması hastaya özgü olarak yapılıyor ve sadece gerekli dokulara müdahaleleri kapsıyor. Bazı hastalarda sadece kıkırdak dokuya müdahale edilmesi, istenen burun görünümünü yakalamak adına yeterli olabiliyor. Bazı hastalarda ise kemik dokusu üzerinde de çeşitli düzeltmeler yapılması gerekiyor. Elbette hangi dokulara ne oranda müdahale edildiğine bağlı olarak hastaların iyileşme süresi de değişkenlik gösteriyor. İyileşme sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiğine ve rinoplasti ile ilgili merak edilen diğer konulara değinmeden önce neden burun estetiği operasyonlarının yapıldığı konusunu ele alalım.

Burun Estetiği Ameliyatları Neden Yapılır?

Rinoplasti tekniklerinden faydalanılması için kişinin mutlaka nefes almayla ilgili sorunlar yaşaması gerekmiyor. Sadece burun şeklinin düzeltilmesi ya da buruna daha güzel bir görünüm kazandırılması amacıyla da bu operasyonlar devreye girebilir. Hatta yalnızca burun ucunu kaldırmayı hedefleyen burun ucu estetiği operasyonlarından da faydalanılabilir. Genel olarak özetlemek gerekirse rinoplasti ameliyatları şu amaçlarla gerçekleştiriliyor:

  • Burunda mevcut deformiteleri onarmak
  • Doğuştan mevcut olan yapısal problemleri gidermek
  • Burun ucunu kaldırmak
  • Burun ucunu daraltmak ya da genişletmek
  • Burun bitimi ile dudaklar arasındaki mesafeyi azaltmak ya da çoğaltmak
  • Burun kemeri görüntüsünü ortadan kaldırmak
  • Burundaki asimetrileri gidermek
  • Burunun herhangi bir yerinde bulunan çökük görüntüyü düzeltmek
  • Solunum problemine neden olan anatomik sorunları gidermek
  • Daha önce yapılan hatalı rinoplasti neticelerini revize etmek
  • Buruna yüz ile daha uyumlu bir görünüm kazandırmak

Görüldüğü gibi burun estetiği ameliyatı pek çok farklı nedene bağlı olarak yapılabiliyor. Operasyon sırasında burun derisi, kıkırdak dokular ya da burun kemiğine çeşitli müdahaleler yapılarak istenen burun görünümünün elde edilmesi sağlanıyor.

Burun Ameliyatı Teknikleri

 

Rinoplasti nedir, halk arasında burun ameliyatı demektir. Burun yapısının değiştirilmesi için yapılan plastik cerrahi operasyondur. Burun estetiği sonrası hasta yeni görüntüsüne kavuşur. Burun ameliyatı teknikleri 6 faklı yöntem olarak uygulanır.

 

  • Primer rinoplasty,
  • Komplike rinoplasty,
  • Tipplasty,
  • Septorinoplasty,
  • Konka cerrahisi,
  • Sptosplasty,

Burun ucu estetiği için en sık kullanılan teknik, primer rinoplasty yöntemidir. Estetik amaçlı yapılan ameliyatlardır. Ankara burun estetiği hizmetleri ile burun görüntüsünde sorun olduğunu düşünen herkese uygun plastik cerrahi operasyon planlaması yapılıyor. 

Hastalar, burun ameliyatı kaç saat sürer sorusunu soruyor ve ortalama 2 saat sürüyor. Erkek burun estetiği için yüz şekline göre tasarlama yapılıyor ve görsel oluşturularak yapılacak operasyona karar veriliyor.

Rinoplasti İle Septotoplasti Arasındaki Farklar Nelerdir?

 

Rinoplasti ve septotoplasti, burun operasyonlarıdır. Burnumuzun iç yapısında meydana gelen bozuklukları gidermek için yapılan operasyona septotoplasti denir. Septoloplasti de burun hava yollarında olan bozukluklar giderilir. Rinoplasti ise burnumuzun görünümü için yapılan cerrahi operasyondur. Bu nedenle rinoplasti ve septoplasti, amaçları doğrultusunda birbirinden ayrılan iki cerrahi operasyondur. Bu iki cerrahi operasyonun aynı anda uygulanması mümkündür.

Açık ve Kapalı Burun Estetiği

 

Ankara burun estetik hizmetleri ile hastanın durumuna göre açık ya da kapalı burun ameliyatı işlemleri yapılıyor. Burun yüz yapısının en önemli parçalarındandır ve estetik görüntüye sahip olmalıdır. Kapalı ameliyatlarda, burun içindeki yumuşak doku katmaları korunuyor. 

Açık ameliyatlarda yumuşak doku katmanları aslına uygun biçimde yapılandırılabiliyor. Burun ameliyatı sonrası ödem kapalı olarak yapılan ameliyatlarda biraz uzun sürebiliyor. Burun estetiği önce sonra aşamalarda hasta tüm gelişmelerle ilgili bilgilendirilir. 

Piezo burun estetiği yöntemi, burnun yeniden şekillendirilebilmesi için teknolojinin tüm olanaklarından faydalanılmasını sağlıyor. 

Bu yöntemde, burun içerisindeki sinirler, damarlar ve yumuşak doku yapısı hiçbir zarara uğramıyor. Burun estetiği ankara merkezi hizmetlerinde gelişmiş teknolojiler kullanılıyor.

 

Kemerli Burun Nedir?

Kemerli burun, genellikle sevilmeyen bir burun türüdür. Kemerli burun ilk bakıldığında anlaşılmayabilir ancak profilden bakınca çok net fark edilir. Kemer denen kısım, kıkırdak ve kemikten oluşan bir yapıdır. Bazı kemerler daha belirgin bazıları daha az belirgindir. Burnun uç kısmı da, burun ortasındaki kemer yüzünden biraz düşük görünür. Burun ortasındaki yani sırtındaki kemer, hafif olursa hoş bir görüntü ortaya çıkabilir. Ancak genelde burun kemerini ortadan kaldırmak için, estetik ameliyatı yaptırılır. Burun kemeri, burun sırtını eğri göstermektedir. Bazı burun kemerleri nefes alma problemlerine dahi yol açabilmektedir. Bu yüzden estetik yaptırılır. Estetik yapılırken burun sırtındaki kemer törpülenir. Böylece burun sırtıyla eşit hizaya getirilir ve düz bir burun sırtı oluşturulur.

 

Kimler Burun Estetiği Ameliyatı Olabilir?

Estetik kaygılar ile rinoplasti yöntemlerinden faydalanmak isteyenlerin 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Daha erken dönemde ameliyat yapılması önerilmez. Ancak kimi zaman hastalarda doğuştan anatomik sorunların olması ya da yaralanma nedeniyle solunu güçleştiren deformasyonların meydana gelmesi söz konusu olabiliyor. Bu gibi durumlarda 18 yaşını doldurmuş olma koşulu aranmadan burun estetiği operasyonu gerçekleştirilebilir.

Hamilelik ve emzirme döneminde olan kadınlar için de estetik operasyonların bir süre ertelenmesi gerekir. Emzirme döneminin tamamlanmasının ardından burun estetiği için başvurulabilir ve ameliyat planlaması yapılabilir. Bu işlemin cerrahi bir müdahale olduğunu unutmamak gerekiyor ve kişinin rinoplastiden faydalanması için ameliyata engel bir sağlık sorununun olmaması önemlidir. Bu koşullara uyan her birey burun estetiği ameliyatından faydalanabilir.  

Kadınlar ve Erkekler İçin Yapılan Burun Estetiği Ameliyatı Farklı mı?

Öncelikle bu estetik operasyonlarda kullanılan teknikler kişinin cinsiyetine bağlı olarak değişmez. Erkeklerde de kadınlarda da aynı teknikler kullanılarak burun estetiği operasyonları yapılıyor. Ancak anatomik açıdan erkek ve kadın burun yapısında küçük farklar bulunur. Örneğin erkeklerde burun ile dudak arasındaki açı 90 dereceye yakındır. Kadınlarda ise bu açının 90 dereceden biraz daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Bunun gibi basit farklar mevcut olsa da aynı teknikler kullanılarak burun estetiği ameliyatları yapılabilir. Ameliyat sonrası iyileşme sürecinde de kadın ve erkek arasında fark yoktur.

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Ameliyat anestezi altında gerçekleştiriliyor ve bu nedenle operasyon sırasında kişinin acı, ağrı, kramp gibi olumsuz hisler yaşaması da engelleniyor. Lokal anestezi ile işlem yapılabildiği gibi genel anestezi de tercih edilebilir. Ancak çoğunlukla genel anestezi yönteminin uygulandığını belirtmek gerekir. Nedeni ise hastanın uyanık olması durumunda yapılan müdahaleler nedeniyle kendini huzursuz hissetmesi, korkması ya da ameliyata bizzat tanık olacağından travmatik problemler yaşama ihtimalinin olmasıdır. Bu nedenle genel anestezi hastanın psikolojisi de düşünülerek tercih edilen anestezi yöntemi oluyor.

Ameliyat öncesinde mutlaka bazı tetkiklerin yapılması gerekiyor. Muayene neticesinde ameliyat planlaması gerçekleştiriliyor ve anestezinin etkisini göstermesi ile birlikte operasyona da başlanıyor. Elbette buruna nasıl bir müdahale yapılacağı, ameliyat için hangi tekniğin uygulanacağı gibi unsurlara bağlı olarak operasyon prosedürü de değişebiliyor. Burun kemiğine, kıkırdak dokuya ya da burun derisine gerekli müdahalenin yapılmasının ardından operasyon tamamlanıyor. Tampon ya da atel gibi tıbbi aparatlar her burun estetiği operasyonunda kullanılmaz. Eğer kullanılması gerekiyorsa ameliyatın sonunda bu aparatlar da burun bölgesine yerleştirilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Rinoplasti süresinin her hastada aynı olması mümkün değildir. Her hastanın burun yapısı ve doku durumu farklıdır ve dolayısıyla yapılacak müdahale aynı olsa bile operasyonun süresi değişebilir. Çoğunlukla ameliyatın hazırlık aşaması ile birlikte 2 saat içerisinde tamamlandığını belirtebiliriz. Fakat burun estetiği ile birlikte kombine şekilde daha farklı işlemlerin aynı seansta yapılması planlandığında bu süre uzayacaktır. Ender durumlarda 2 saatten çok daha kısa sürede de ameliyat tamamlanabilir. Bu durum çok basit bir müdahale söz konusu olduğunda geçerlidir. Burun estetiği ameliyatlarının oldukça titiz bir müdahale gerektirdiğini unutmamak lazım… Dolayısıyla ameliyat süresinin uzun olması da son derece doğal bir durumdur.

Ameliyatsız Burun Estetiği Yapılabiliyor Mu?

 

Teknolojinin hızla ilerlemesi ile birlikte, burun estetiğinde birçok yöntem de gelişme göstermiştir. Bu yöntemlerden biri de ameliyatsız burun estetiğidir. Ameliyat olmak istemiyorsak, burun estetiği için ameliyatsız yöntemi deneyebiliriz. Ancak ameliyatsız burun estetiğinde burun küçültme işlemi yapılamaz. Ancak estetiğin kalıcı olması için mutlaka ameliyatlı burun estetiği olmamız gerekir. Ameliyatsız burun estetiği olduğumuzda, belirli aralıklarla aynı işlemi yaptırmamız gerekir. Bu kriteri göz önünde bulundurarak ameliyatsız estetiği tercih etmemiz gerekir. Ameliyatsız burun estetiği oldukça basit bir işlem gerektirir. Böylece kısa süre içerisinde, ameliyatsız burun estetiği yaptırma imkanını elde etmiş oluruz.

Rinoplasti Riskleri Neler?

Tüm cerrahi müdahaleler bazı riskleri kapsadığı için burun estetiği ameliyatlarının risksiz operasyonlar olduğunu söyleyemeyiz. Öncelikle anestezi altında yapılan ameliyatlar olması nedeniyle anesteziye bağlı risklerin geçerli olduğunu belirtelim. Aynı zamanda kanama ve enfeksiyon gibi riskler de geçerlidir ancak deneyimli bir cerrah tarafından yapılan burun estetiği operasyonlarında bu riskler çok daha düşük seviyeye gerileyecektir. Doktorunuz tarafından ameliyat sonrasında kullanım için tarafınıza ilaçlar reçete edilebilir. Bu ilaçların düzenli bir biçimde kullanılması, doktorun uyarılarının da ciddiye alınması ve önerilerin uygulanması halinde enfeksiyon gibi riskleri minimuma çekmek mümkün olabiliyor.

Rinoplastide bir diğer risk de ameliyat sonucunun istendiği gibi olmamasıdır. Ancak bu gibi durumlarda revizyon burun estetiği işlemleri devreye girebiliyor ve ilk ameliyattan kalan basit hataların düzeltilmesi mümkün olabiliyor. Ameliyat öncesinde doktorunuz gerekli açıklamaları yapacak ve riskler hakkında da sizi bilgilendirecektir.

Burun Estetiği Sonrasında İyileşme Süreci

Operasyondan sonra çoğu zaman 1 gün klinik ortamda istirahat etmek gerekir ve sonrasında taburcu işlemleri gerçekleştirilir. Hastanın evde de 7 – 10 gün kadar dinlenmesi önerilir. Bu durum sadece vücudun toparlanması için değil ameliyattan hemen sonra burun bölgesinin olası kazalardan ve darbelerden korunabilmesi açısından da önemlidir. İyileşme döneminde buruna çok fazla dokunmamak, bastırmamak, operasyonla kazandırılan şeklin korunması açısından önem taşıyor. Doktorun reçete ettiği ilaçların belirtilen dozajlarına dikkat edilerek muntazam bir biçimde kullanılması da önemlidir.

Dokulardaki iyileşme tamamlanana kadar burnu her türlü darbeden korumak, 6 ay boyunca gözlük kullanmamak gerekir. Enfeksiyon riski de dikkate alınarak hijyen koşullarına dikkat edilmesi de üzerinde durulması gereken unsurlar arasında yer alıyor. Sauna ya da hamam gibi sıcaklık seviyesi yüksek olan ortamlardan uzak durulması, enfeksiyon riski nedeniyle deniz ve havuza da girilmemesi gerekir. Buhar banyosu ya da solaryum gibi ortamların da yaklaşık olarak 4 hafta boyunca yasak olduğunun altını çizelim.

Ameliyattan sonra birkaç gün bölgeye soğuk kompres uygulanması da istenebilir. Soğuk kompres şişliklerin daha az olmasına olanak tanır ve hastanın rahatlaması açısından da gerekli olabilir. Eğer operasyon sonrasında atel takıldıysa atel çıkana kadar duş alınmamalı, bu bölge ıslatılmamalıdır. Atelin çıkma süresi de çok sayıda hasta için 7 gün civarıdır. Doktorunuzun belirtiği süre boyunca spor aktivitelerinden uzak durulması ve vücudu, kasları zorlayan hareketlerin yapılmaması gerekiyor. İlk birkaç gün yürüyüş yapmak gibi basit egzersizlerden de uzak kalmalısınız. Burun estetiği operasyonu sonrasında iyileşme sürecinde ilk birkaç gün son derece önemlidir. Bu nedenle uyarıları dikkate almanızda fayda var.

Burun Estetiği Sonrası Tampon Kullanımı Şart Mı?

Burun estetiğinde kemik ve kıkırdak düzeyindeki operasyonlarda genellikle aynı teknikler kullanılıyor. Ameliyat sonrasında da çoğunlukla tampon konuluyor. Tampon kullanılmasının en önemli nedeni, operasyon alanında kan pıhtısı birikmesini dolayısıyla burnun şişmesini engellemektir. Bazı özel tekniklerle yapılan burun ameliyatı sonrasında tampon kullanımına gerek duyulmuyor fakat tampon etkisi sağlayan dokunuşlar yapılıyor.

Operasyon bitiminde tampon kullanmak yerine ayrı noktalardan iple zımbalama yapılmaktadır. Bu yöntem de tampon varmış gibi kanama riskini azaltıyor. Burun estetiği sonrası tampon kullanılmazsa; gözaltında morarma, yanakta şişme gibi sorunlar da oluşur. Estetik sonrasını konforlu bir şekilde geçirmek için tampon ya da tampon etkisi yapılacak uygulama büyük önem arz ediyor.

Burun Estetiği Sonrasında Ağrı Olur mu?

Operasyon sonrasında hafif düzeyde ağrı olması normaldir ve beklenen bir durumdur. Doktorunuzun reçete ettiği ağrı kesici ilaçların kullanımı durumunda yaşanan bu ağrının kontrol altına alınması mümkün olabiliyor. Ayrıca ağrı gün geçtikçe kendiliğinden azalıyor ve bir süre sonrasında hastalar hiçbir ağrı hissetmiyor.

Burun Estetiği Sonrası Hastanede Yatmam Gerekir Mi?

Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile yapılan estetik operasyonlar kısa zaman içinde gerçekleşmektedir. Burun estetiği de kişinin durumuna göre ayarlanır. Estetik sonrası hastanede yatış süresi oldukça kısadır. Burun estetiği işlemi beş saat içerisinde veya daha az zaman dilimlerinde gerçekleşen bir operasyondur. Operasyon da kişiye anestezi verildiği için kişi en az 1 gün hastanede gözlem altında tutulur. Bu süre bazı durumlarda daha kısa veya daha uzun olabilir. Bunun nedeni kişiye yapılan operasyonun zorluk derecesi veya iyileşme sürecinin zorlu geçmesi gibi nedenler olabilir. Fakat burun estetiği sonrası hastanede uzun süre kalmaya gerek yoktur. Bu zamanı en iyi doktorunuz belirler.

Burun Estetiği Sonrası Burnun Tam Olarak Oturması Ne Kadar Sürer?

Burun estetiğiniz yapıldıktan sonra burnunuzun içine tamponlar yerleştirilir. Bu tamponlar burnunuzda 1 hafta kalacaktır. Tamponların haricinde burnunuz bandajlı ve alçılı olacaktır. Gözaltlarınızda morarma olabilir bu normaldir. Doktorunuz burnunuzu her gün temizlemeniz için deniz suyu spreyi ve krem verir. Bunları aksatmadan kullanmalısınız. 1 hafta burnunuza asla dokunmamalı, ıslatmamalı ve duş almamalısınız. Tamponlarınız ve bandajlarınız çıktıktan sonra burnunuzun tam olarak oturması en az 1 ay sürecektir. Yapılan işleme göre 6 ayı da bulabilir. O yüzden ilk 1 ay burnunuzu sert darbelerden korumaya özen göstermelisiniz. 1 aydan sonra doktorunuza danışarak hareket etmelisiniz.

 

Burun Estetiği Sonrası Nefes Alma Problemi Yaşanabilir Mi?

Sık yapılan operasyonlarda biri burun estetiği operasyonlarıdır. Bu işlemler sonrası kişiler nefes alma sorunu ile karşılaşıp karşılaşmayacağını merak eder. Normal ve sağlıklı koşullar altında geçmiş burun estetiği sonrası yan etkilerin görülme olasılığı azdır. Fakat burun operasyonlarında işleme bağlı olarak bir süre nefes almada zorlanma problemleri ile karşılaşılabilir. Estetik olan güzel burun sonraları nefes almada güçlük yaşayabilir. Bu sorun hastaların başında sıklıkla gelebilmektedir. Sorun ile karşılaşmamak için doğru değerlendirme yapmak çok önemlidir. Ameliyat öncesi ve sonrası değerlendirmeler yapmak gerekir. Rahat nefes alamama sorununu kalıcı olmadığından emin olunmalıdır. Kısa zamanda doktor kontrolüne gidilmeli ve sorun için uygun çözümler üretilmelidir.

Ankara Burun Estetiği Ameliyatı ve Fiyatları

Ankara burun estetiği ameliyatı için rahatlıkla tercih edilebilen kentlerden biridir. Bu alanda deneyim sahibi olan doktorları tercih etmek için mutlaka farklı kentlere seyahat etmek gerekmez. Ankara’da burun estetiği ameliyatı olabilir ve siz de kendi ev ortamınızda iyileşme sürecini tamamlayabilirsiniz. Ankara burun estetiği fiyatları konusunda net bir rakamdan söz etmek doğru olmayacaktır. Çünkü her hasta için aynı fiyatların geçerli olması mümkün değil. Buruna nasıl bir müdahale yapılacağı, hangi tekniklerin uygulanacağı gibi unsurlar fiyatların değişmesine yol açıyor. 2022 Ankara burun estetiği fiyatları konusunda bilgi almak için randevu talep edebilirsiniz. Basit bir muayene sonrasında ameliyat planlaması yapılabilir ve tarafınıza fiyat konusunda da net bir rakam bilgisi iletilebilir. 

Öncesi & Sonrası
Değerli hastalarımızın ameliyat öncesi ve sonrası
Op.Dr.Eda HOROZ
Op.Dr.Eda HOROZ
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp