Dudak Dolgusu işlemi bazı durumlarda yapılmaz. Dudak dolgusunda kullanılan dolgu malzemesinin herhangi bir yan etkisi olmamasına karşı emziren kişilerde ve gebelerde dudak Dolgusu önerilmez. Bunun yanında Hemofili olanlarda uygulama yapılmaz. Dolgu malzemesine herhangi bir duyarlılığı olan kişilere dolgu uygulaması yapılmaz.
Dudak Dolgusu ile Ne Amaçlanır?
İnsanların dudak dolgusu yaptırmak için bazı amaçları vardır. Bu amaçlar nelerdir?
- Genelde dudak hacminde kayıp yaşayanlar incelme ve düzleşme sorununu ortadan kaldırma için dudak dolgusuna ihtiyaç duyar.
- Dudak sınırlarının daha da belirginleşmesi
- Gülüş asimetrisi
- Dudakta aşağı doğu sarkma ve yüzün üzgün ifade alması
Bu gibi durumlarda dudak dolgusu işlemi yapılarak insanlar amaçlarına kolaylıkla ulaşabilir.
Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?
Dudak Dolgusu işlemi öncesinde bölgeye anestezi bir krem uygulanır. Bu lokal anestezidir. Daha sonrasında işlem yapılacak bölge antiseptik bir solüsyon yardımı ile temizlenir. Sonrasında ise dolgu maddesi iğne ile dudağa enjekte edilir. Dudak dolgu işlemi bu şekilde gerçekleşir. Oldukça basit bir işlemdir. Dudak dolgusu maddesi olarak en çok hylüronik asit kullanılmaktadır dolgu uygulamasının ardından hemen günlük yaşantıya dönüşebilir. İşlem zaten 15 dakika kadar sürecektir.
Dudak Dolgusu Ağrılı Bir İşlem Midir?
Dudak dolgusu yapılacak bölgeye daha öncesinde lokal anestezi uygulandığı için çok fazla ağrı hissi olmaz. Dolgu sonrasında hafif şişlik oluşur. Bu şişlikler 2 gün içerisinde kaybolacaktır.
Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı Olur?
Dudak dolgu malzemesi olarak kullanılan hylüronik asit yaklaşık olarak 1 ya da 1,5 yıl kadar kalıcılık gösterir. Tabi bu süre kişiden kişiye değişebilir. Düzenli bir şekilde dudak dolgusu işlemi yapılıyorsa kalıcılık süresinde bu oranda daha da artacaktır.
Dudak Dolgusu Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler?
Dudak Dolgusu işlemi yaptırmadan önce kullandığınız ilaçlarla ilgili doktorunuza bilgi vermeniz gerekir. Uygulama yapılmadan 2 hafta öncesinde eğer aspirin, ağrı kesici veya kan sulandırıcı ilaçlar kullanılıyorsa bunların kesilmesi gerekir. Dudak Dolgusu uygulaması öncesinde aldığınız gıdalarla ilgili bilgi vermeniz gerekir. Uygulama yapılmadan 3 gün öncesinde alkol almamak gerekir. Dudakta uçuk var ise dudak dolgusu ile yapılmamalıdır.
Dudak Dolgusu Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Dudak dolgusu sonrasında meydana gelecek şişlik ve morluklar için buzu havluya sararak her 2 saatte bir buz uygulaması yapılabilir. İşlem sonrasında 24 saat makyaj yapılmaması gerekir. İlk üç gün sıcak duş alınması gerekir. İlk üç gün aynı zamanda alkol ve ağrı kesici ilaç alınmamalıdır.