Küçük dudakları daha dolgun ve büyük göstermek için dudak büyütme operasyonları yapılmaktadır. Bu operasyonlarda genellikle dudak dolgusu çok sık tercih ediliyor. Ameliyat sonrası dudak hemen normal bir görünüm almaz. Dudakta şişme, morarma, kızarıklık gibi etkenler görülür. Bunlar normaldir ve genellikle uygulanan işlemlerdeki iğnelerden kaynaklıdır. İğne izleri ameliyat sonrası hemen gitmez.
Koyulan dudak dolgusunun oturması biraz zaman alabilir. Oturan
dudak dolgusu daha doğal ve estetik durmayı sağlayacaktır. Dudak dolgusu yaklaşık bir ay içerisinde tam anlamıyla oturmuş olur ve istenilen duruma gelir. Kişinin durumuna göre bu süre kısalabilir veya azalabilir. Fakat yaklaşık 1 hafta sonra dudağın kendini toparlamaya başladığını görmek mümkündür.
Dudak Dolgusunun Oturması İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Dudak dolgularının yüze oturmasını ve uyum sağlamasını kolaylaştırmak için bazı dikkat edilmesi gereken noktalar mevcuttur.
Dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır: - Dolgu işlemi sonrası hemen sıcak veya soğuk su ile duş alınmamalıdır.
- Dudakta meydana gelen şişlik ve morluklar için yumuşak bir beze buz konularak kompres yapılmalıdır.
- Çok sıcak ve soğuk gıdalardan uzak durulmalıdır.
- Dudaklar çok fazla büzülmemeli ve darbelerden korunmalıdır.
- Dudakta kalitesiz kimyasal içerikli makyaj malzemeleri kullanılmamalıdır.
- İlk zamanlar daha yumuşak besin gıdaları tercih edilmelidir.
- Yüksek nem ve enfeksiyon kapma riski olan hamam gibi alanlara girilmemelidir.
- Dudağa alkol veya cafein içerikli içecekler değdirilmemelidir.
- Dudak sert darbelerden korunmalı ve dudağı rahatlatıcı ufak masaj uygulamaları yapılmalıdır.
Bu hususlara dikkat edildiği ve önem verildiği taktirde dudak dolgusu dudak ile kısa zaman içerisinde uyum sağlayacaktır. Ayrıca iyileşme de kısa zamanda gerçekleşmiş olur.
Dudak Dolgusu Acılı Bir İşlem Midir?
Dudak dolgusu yaptırmak isteyen kişiler acı hissedilip hissedilmediğini çok merak eder. Dudak operasyonu öncesi kişiye lokal anestezi verildiği için kişi acı hissi duymaz. Kısa zamanda dudağa uygun dolgu maddesi enjekte edilir. Enjekte işlemlerinde enjeksiyonlardan yardım alınır. İşlem sonrası anestezinin etkisi kaybolduğunda dudakta ufak dereceli acılar hissedilebilir. Bu acı yapılan enjeksiyonlardan kaynaklanır. Kısa zaman içerisinde kendiliğinden kaybolur.
Dudak Dolgusu Kalıcı Mıdır?
Dudak dolguları yapılırken genellikle hyalüronik asit adı verilen madde kullanılır. Bu madde dudak içerisine enjekte edilir. En fazla 1 yıl kadar dudakların dolgun ve hacimli görünmesine neden olur. Kalıcı bir uygulama değildir. Bu yüzden dudak eridiğinde kendi haline geri döner. Kendi haline geri dönen dudağa sonra tekrar dudak dolgusu yaptırılabilir. Ayrıca kişilerin günlük alışkanlıkları ve yaşam tarzları dolguların kalıcılık süresini etkiler. Kalıcı dolgular için daha kaliteli dolgu malzemeleri kullanılıyor. Fakat hiçbiri kesin kalıcılık sağlamaz. Çevresel faktörlerden etkilenebilir. Sık sık dudak dolgusu yaptırmak kalıcılık süresi uzatan bir faktördür. Bu yüzden kadınların çoğu sık sık dudak dolgularını yenilemektedir.