Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Gençlik Aşısı ile Yaşlanmanın Etkilerinden Kurtulmak Mümkün Mü?

Biyolojik yaşam çerçevesinde her canlı doğar, büyür, vücudu gelişir ve sonrasında ölür. Ancak gençlik zamanlarının geçmesi ile birlikte insanlar yaş aldıkça dış görüntülerinde değişiklikler meydana gelmektedir. Bu konuda uygulanan gençlik aşısı ise cildi yeniden yapılandırarak canlandırır ve doğal bir şekilde nemlendirmesini sağlamayı amaçlar.

Gençlik Aşısı Nedir?

Cildinde kırışıklık ve yıpranma gözlemleyen bireyler genellikle kozmetik ürünler kullanarak bu durumun önüne geçmeyi amaçlamaktadır. Ancak tıbbi yöntemler kullanılmadan ciltte meydana gelen sarkma ve kırışıklıkları yok etmek oldukça zordur. Bu kapsamda uygulanan tıbbi gençleştirme uygulaması ise gençlik aşısı olarak adlandırılmaktadır.

Gençlik aşısı sayesinde cilde esneklik, nem ve parlaklık kazandırmak amacıyla hiyalüronik asit kullanılarak bir tedavi yöntemi kullanılmaktadır. Kullanılan bu hiyalüronik asit sayesinde cilt yapısını canlı tutmayı amaçlayarak yaşlanmayı önlemeye çalışılmaktadır.

Gençlik Aşısı Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Gençlik aşısı vücutta deforme olan tüm bölgelere uygulanabilmektedir.

Genellikle aşının uygulandığı bölgeler şöyle sıralanabilir;

  • Eller
  • Göz çevresi
  • Alın
  • Boyun
  • Ağız çevresi
  • Yüz bölgesi
  • Dekolte bölgesi

İstenilen her bölgeye uygulanabilen gençlik aşısı, genellikle yaşlılık belirtilerinin en çok görüldüğü bu bölgelere daha sıklıkla uygulanmaktadır.

Gençlik Aşısı İle Yaşlanmanın Etkilerinden Kurtulmak

Gençlik aşısının uygulandığı bölgelere bakıldığı zaman estetik herhangi bir müdahale yapılmadan deformasyona uğramış bölgelerin korunması ve güzelliğini sürdürmesi sağlamaktadır. Vücutta meydana gelen deformasyonların fazla belli olmasını beklemeden uygun bir tedavi yöntemi ile yaşlanmaların etkilerinden kurtulmak mümkün olmaktadır.

Gençlik Aşısının Sağladığı Etkiler

Yaklaşık 6 yıldır dünyada uygulanmaya başlayan gençlik aşısı yöntemi Türkiye'de son zamanlarda popüler bir hale gelmiştir. Gençlik aşısında kullanılan hiyalüronik asit sayesinde cilde birçok olumlu değişiklik gösterdiği bilinmektedir. Cilt üzerinde görülen etkiler ise daha dolgun ve gergin bir cilt, cildin nemini tekrar kazanması, elastikiyetinin artması, canlılık ve parlaklık getirmesi, sivilce izleri ve cilt lekelerini yok etmesi, yaşlanma nedeniyle oluşan çizgileri engellemesi, cildi onarması, toplaması ve pürüzsüzleştirmesi yer almaktadır.

Gençlik Aşısı Kaç Yaşından İtibaren Uygulanabilir?

Genellikle 20'li yaşların başlaması ile birlikte vücuttaki asit azalmaya başlamaktadır. Bu azalış ise 35 yaşından sonra daha da hızlanmakta olduğu için yönlerini asidin azalması ile birlikte gençlik aşısının uygulanmaya başlanması mümkün olmaktadır. Bu nedenle 18 yaşını geçmiş tüm bireyler gençlik aşısı uygulaması yaptırabilmektedir

Genellikle gençlik aşısının alerjik bir reaksiyona sebebiyet vermesi hakkında sorulan sorulara yenilebilecek en güzel yanı içerisinde nükleik asit ve protein bulunmamasıdır. Oldukça güvenilir olduğunu ve yan etkisinin yok denecek kadar az olabileceğini söylemek mümkündür.

Kalıcılık süresi ise ortalama 6 ay olması ile birlikte günlük 2 litre su içen bireylerde bu durum 12 aya kadar çıkabilmektedir. Yalnızca kanser hastalarına uygulanmayan bu yöntem 18 yaş üzerindeki tüm bireylere uygulanabilmektedir.

6.07.2023 11:30:22
Blog
Kilo Verince Gamze Çıkar Mı? Gamze Estetiği Zamanla Kaybolur Mu?
Bişektomi Ne Kadar Kalıcı? Geri Dönüşü Var Mı?
Ağlamak Burun Estetiğine Zarar Verir Mi?
Sinüzit Ameliyatı Ne Kadar Sürer? Sonrasında Tekrarlar Mı?
Göz altı ışık dolgusu etkisini ne zaman gösterir? Ne kadar dayanır?
Yüzdeki kırışıklıklar nasıl yok edilir?
Burun ameliyatında dudak değişir mi?
Yanak Çizgileri Nasıl Giderilir? Tedavi Seçenekleri Nelerdir?
Burun Büyümesi Kaç Yaşına Kadar Devam Eder?
Burun Estetiği Yaptırmak İçin En İdeal Zaman Nedir?
Bademcik Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli Ve Ne Yenir?
Revizyon Burun Ameliyatı Tehlikeli Mi? Kimler Yaptırabilir?
Örümcek Ağı Estetiği Nedir? Örümcek Ağı Estetiğinin Yapılma Amaçları
Geniz Eti Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır? Geniz Eti Tedavi Edilmezse Ne Olur?
Ameliyatsız İple Yüz Germe İşlemi Nedir, Nasıl Yapılır? Avantajları Nelerdir?
Gummy Smile Tedavisinin Etkisi Ne Kadar Sürer?
Dudak Dolgusu Hangi Durumlarda Yapılmaz?
Göz Kapağı Ameliyatı Kaç Yıl Dayanır? Riski Var Mı?
Dermapen Sonrası Leke Kalır mı? Hangi Arayla Yapılır?
Burun Eğriliği Ameliyatı Zor Mu? Nasıl Yapılır?
Op.Dr.Eda HOROZ
Op.Dr.Eda HOROZ
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp
Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz. Kabul Ediyorum - Kabul Etmiyorum