Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Göz Kapağı Düşüklüğü Egzersizle Geçer Mi?

Göz kapağı düşüklüğü sorunu göz kapağının gözün belli bölümlerini ya da tamamını kapatacak biçimde düşmüş olması şeklinde tanımlanmaktadır. Göz kapağı üzerinde yer alan dokuların sarkması ve böylelikle gözü örtecek bir biçimde olması yalancı düşüklük olarak adlandırırken göz kapağının kendiliğinden düşmesi ise ptosis olarak tanımlanmaktadır.

Göz Kapağı Düşüklüğünün Nedenleri 

 

Göz kapağı düşüklüğü sorunu genellikle yerçekimine bağlı olarak ve göz kapağını kaldıran kas sisteminin zamanla esnemesi sebebiyle yaşanan gevşeme dolayısıyla gerçekleşir. Özellikle göz kapağı düşüklüğünün nedenleri şöyle sıralanabilir;

  • Sık sık göz ovuşturmak
  • Alerjiye ve enfeksiyona bağlı olarak sık şişme ataklarına neden olmak
  • Contact lens kullanmak
  • Çeşitli travmaların yaşanması
  • Göz ve göz kapağı hastalıkları geçirmiş olmak
  • Göz operasyonları geçirmek başlıca göz kapağı düşüklüğü nedenleri arasında sıralanmaktadır.

Bu başlıca sorunların yanı sıra göz kapağı düşüklüğü rahatsızlığının doğuştan olabileceği de bilinmektedir. Bebeklik döneminde dahi gözlemlenebilen göz kapağı düşüklüğü kalıtsal bir hastalığın, beyin tümörünün ya da damar ve sinirlerdeki herhangi bir problemin habercisi olabilmektedir.

Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavisi

 

Göz kapağı düşüklüğü ile ilgili olarak muayene bulguları doğrultusunda herhangi bir hastalığın sebebiyet verip vermediği incelenir. Genellikle yapısal problemler sebebiyle gerçekleşen göz kapağı düşüklüğü cerrahi bir müdahale sonrasında düzenlenebilmektedir. Altta yatan herhangi bir sorun olmaması durumunda tedavi kolaylıkla gerçekleştirilmekte ve problem giderilmektedir.

Göz Kapağı Düşüklüğü Egzersizle Düzelir Mi?

 

Göz kapağı düşüklüğü dokularda yaşanan bir sorun olması sebebiyle ilk olarak uzman bir doktor tarafından nedenlerinin incelenmesi ve büyük bir problemin olup olmadığı gözlemlenir. Sonrasında ise göz kapağı düşüklüğü sorunu için cerrahi müdahale uygulanmaktadır.

Göz kapağı düşüklüğü sorunun da egzersizle çözüme ulaşmak gibi bir durum söz konusu değildir. Hiçbir egzersiz göz kapağı düşüklüğü sorununu engelleyememekte ve tedavi edememektedir.

Göz Kapağı Düşüklüğü Ameliyatı

 

Göz kapağı düşüklüğü sorunu yaşayan bireyler için göz kapağı düşüklüğü ameliyatı yapılmaktadır. Bunun için uzman doktor tarafından seçilecek olan teknik, muayene bulguları doğrultusunda belirlenir.

Uzman doktorun muayene sırasında bulguları doğrultusunda ameliyat ile ilgili tüm aşamaları belirler. Göz kapağı düşüklüğü ameliyatı genellikle lokal anestezi şeklinde gerçekleşir. Ameliyat sırasında doktor ve hasta iletişimde kalacak şekilde ve kapak seviye ayarlamasının yapılması ameliyat esnasında mümkün olmaktadır.

Uzman doktor tarafından cilt kesiğine gerek duymadan kapak içerisinde gerçekleştirilebilecek uygun bir teknik bulunursa ameliyat yalnızca uyutucu ilaç veya genel anestezi şeklinde gerçekleşmek zorundadır. Bebek ve çocuklar için gerçekleştirilen göz kapağı düşüklüğü ameliyatı için genel anestezi tercih edilmektedir.

Önceden belirlenen kas kısaltması işleminin yapılması ardından göz kapağı düşüklüğü ameliyatı tamamlanmaktadır. Aynı zamanda askı ameliyatları için yine lokal veya genel anestezi tercihinde bulunmak mümkündür. Hastalar göz kapağı düşüklüğü konusunda yaşadıkları rahatsızlıkların yanında estetik kaygılar sebebiyle de göz kapağı düşüklüğü ameliyatını tercih edebilmektedir.

18.08.2023 10:32:56
Blog
Kilo Verince Gamze Çıkar Mı? Gamze Estetiği Zamanla Kaybolur Mu?
Bişektomi Ne Kadar Kalıcı? Geri Dönüşü Var Mı?
Ağlamak Burun Estetiğine Zarar Verir Mi?
Sinüzit Ameliyatı Ne Kadar Sürer? Sonrasında Tekrarlar Mı?
Göz altı ışık dolgusu etkisini ne zaman gösterir? Ne kadar dayanır?
Yüzdeki kırışıklıklar nasıl yok edilir?
Burun ameliyatında dudak değişir mi?
Yanak Çizgileri Nasıl Giderilir? Tedavi Seçenekleri Nelerdir?
Burun Büyümesi Kaç Yaşına Kadar Devam Eder?
Burun Estetiği Yaptırmak İçin En İdeal Zaman Nedir?
Bademcik Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli Ve Ne Yenir?
Revizyon Burun Ameliyatı Tehlikeli Mi? Kimler Yaptırabilir?
Örümcek Ağı Estetiği Nedir? Örümcek Ağı Estetiğinin Yapılma Amaçları
Geniz Eti Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır? Geniz Eti Tedavi Edilmezse Ne Olur?
Ameliyatsız İple Yüz Germe İşlemi Nedir, Nasıl Yapılır? Avantajları Nelerdir?
Gummy Smile Tedavisinin Etkisi Ne Kadar Sürer?
Dudak Dolgusu Hangi Durumlarda Yapılmaz?
Göz Kapağı Ameliyatı Kaç Yıl Dayanır? Riski Var Mı?
Dermapen Sonrası Leke Kalır mı? Hangi Arayla Yapılır?
Burun Eğriliği Ameliyatı Zor Mu? Nasıl Yapılır?
Op.Dr.Eda HOROZ
Op.Dr.Eda HOROZ
facebook İnstagram Youtube
Whatsapp
Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz. Kabul Ediyorum - Kabul Etmiyorum