Kaşların dizaynı, yüzün imajında önemli bir noktayı temsil eder. Uçları hafif bir şekilde kalkmış, yayı andıran bir taş şekli çekici olarak kabul edilir. Ameliyatsız kaş kaldırma estetiği olan bu yöntem, kaş uçlarını istenen forma getiren bir uygulama olarak, kadın ve erkekler tarafından sıkça tercih edilen bir uygulamadır.
Kaş kaldırma işlemi nasıl yapılır?
Uygulamanın ilk aşaması, tasarım sürecidir. Kaş kaldırmada, herkesin farklı bir yüz ve kaş biçimi olmasından dolayı, uygulama farklar içerebilir. Kaş kaldırma öncesinde tasarım aşaması, çok ince hesaplar ve oranlar kullanılarak, özenle yapılmaktadır.
Analiz aşamasının sona ermesinin ardından, kaşın gerekli bölgelerine malzeme enjekte edilir. Alın ya da göz çevresine yapılan kırışıklık giderici, kaşların istenen forma gelmesini sağlayabilir. Kaşın uç kısımlarına yapılan uygulamada, kaşların kalkıklığının artmasını sağlar.
Küçük ve özel iğnelerin kullanıldığı uygulamada, acı ya da ağrı hissetme durumu söz konusu olmaz. İşlemin ardından, küçük kızarıklıklar ortaya çıkabilmektedir ancak bu durum birkaç gün içinde sona ermektedir. Kaş kaldırma işleminin ardından, kaşlarda istenen estetik duruşun elde edilmesinin yanı sıra, kaş yapısında yorgunluk ya da düşüklük de büyük ölçüde giderilmiş olmaktadır.
Kaş kaldırma hakkında bilmeniz gerekenler
Kaş kaldırma işleminde, kalıcılık dört ile altı ay arasında olmakla birlikte, kişiden kişiye göre de değişiklik gösterebilir. Kalıcılığın artması için, düzenli olması bir avantajdır.
- Kaş kaldırma işleminin dozu çok titiz bir şekilde ayarlanır, gereğinden fazla malzeme kullanılması yüzün doğal ifadesini bozabilir.
- Kaş kaldırma işleminde, net sonucu görmek için bir haftaya kadar beklemek önemlidir. Uygulama, ilk hafta içinde etkisini göstermektedir.
- Kırışıklık giderici ile kaş kaldırma işleminin ardından, ciltte estetik operasyona ilişkin bir iz kalmamaktadır.