Ağız bölgesinde yer alan masseter adlı çiğneme kasları, zaman içerisinde çene bölgesinde sert ve geniş bir yüzey oluşmasına neden olur. Çiğneme esnasında aktif kasların başında gelen masseter kaslarının, yüzün alt kısmında oluşturduğu sert ve kare görüntüyü yumuşatma amacıyla çene yüz hattı şekillendirme uygulaması yapılmaktadır.

Masseter kırışıklık giderici nasıl yapılır?
Çene kasları, insan yüzünde en güçlü kaslar arasında yer alır. Güçlü çene kaslarının fazlalığı ve bunun beraberinde gelen etkinliği de, alt yüzün oval bir ifadeden, kare bir ifadeye dönmesine neden olur. Çenenin iki yanında bulunan masseter kaslarına uygulanan kırışıklık giderici, ilgili kas dokularının zayıflaması ve küçülmesini sağlar. Bunun sonucunda, daha ince ve genç bir yüz yapısı ortaya çıkar. Çene yüz hattı şekillendirme estetiği uygulaması masseter, çene kaslarında yarattığı rahatlık nedeniyle, yüzdeki gerginliği de azaltmasından ötürü bruksizm olarak bilinen, diş sıkması hastalığı için de tercih edilir.
Masseter kırışıklık giderici işleminde, malzeme doğrudan kasa enjekte edilir ve 10 dakikadan daha kısa süre içinde işlem tamamlanır. Kırışıklık giderici iğneleri hafif ve acıya neden olmayan iğnelerdir. Anestezi etkisi gösteren krem ile de yapılan uygulamada, bazı hastalar krem kullanmadan da işlemi yaptırabilir.
Masseter kırışıklık giderici ile ilgili bilinmesi gerekenler
Masseter kırışıklık giderici, ağrısız ve basit bir estetik uygulamadır. Estetik işlemin ardından, tombul ve yuvarlak yüzler, daha zayıf ve ince görünmektedir. Elmacık kemikleri ise daha belirgin bir hale gelir.
- Uygulamanın ardından, çene hattınız sert bir görünümden, ince bir görünüme kavuşacaktır.
- Çene yüz hattı şekillendirme uygulaması, hafif bir uygulama olmasından ötürü aynı gün içinde işinize geri dönebilirsiniz.
- Masseter kırışıklık gidericininin tam etkinin görülmesi için 2 ile 3 hafta arasında zaman gerekebilir.
- Uygulamanın etkisi 6 ay kadar sürmektedir. Tekrarlanan işlemler, kalıcılığın artmasına neden olur.
Masseter Kası Nasıl Gelişir?
Masseter kası, çiğneme kas grubunun içerisinde yer alır. Dişlerinizi sıktığınız zaman dişlerinizin hemen arka kısmında hareket etmekte olan bu kası hissedebilirsiniz. Masseter, çiğneme gibi bir işlevi vardır ve güçlü bir kastır. Masseter kası erkeklerde testosteron hormonu ile daha iyi gelişmiştir.
Gelişmiş kas çene kemiği güçlendirilerek köşeli çene görünümüne neden olabilir. Hormonal çekiciliğe göre değerlendirildiğinde kemikli yüz yapısına sahip erkekler daha çekici bulunur fakat bu durum kadınlarda tam tersidir. Çünkü kadınların yumuşak hatlara sahip olması tercih edilir. Güçlü çeneye sahip olmak için egzersizler yapılmalıdır. Çene kaslarının geliştirilmesinde yüz egzersizleri yapılır.
Bu egzersizler için yüz egzersiz programlarından faydalanılabilir. Bunların dışında gülümsemek de çene kaslarını geliştirir. Gülümsemek etkili yüz egzersizlerinden bir tanesidir. Gülümsemenin psikolojik anlamda pek çok yararı olduğu kadar çene kası üzerinde de olumlu etkiye sahiptir.
Gün içerisinde çeneyi ileri ve geriye doğru hareket ettirmek çene kasının gelişiminde önemlidir. Fakat bu egzersiz hızlı bir şekilde yapılmalıdır. İki el yumruk şekline getirilip kemiklere masaj yapmak çene kasının gelişmesini sağlamaktadır. Çene kasını geliştirmek için devamlı egzersizler yapılmalıdır.